Dr. Fons de Vries: hypnotherapeut

  • Afvallen Hypnotherapeut Dr. Fons de Vries
  • Afvallen Hypnotherapeut Dr. Fons de Vries
  • Afvallen Hypnotherapeut Dr. Fons de Vries
  • Afvallen Hypnotherapeut Dr. Fons de Vries
  • Afvallen Hypnotherapeut Dr. Fons de Vries
Erkend door zorgverzekeraars

Fons de Vries is initiator van Praktijk Mental Balance te Amersfoort. Aanvankelijk hield ik mij bezig met de biochemie tussen moleculen, vervolgens met de chemie tussen mensen en later met hypnotherapie en psychotherapie. Anders gezegd na biomedische studies aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht ben ik gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht (samenwerkingsverband Universiteit Utrecht / AMC / Antonius Ziekenhuis Nieuwegein) op het proefschrift ‘Aspects of the synthesis and storage of pulmonary surfactant in type II pneumocytes’. Hierna heb ik als postdoc fertiliteitsonderzoek verricht en vervolgens bij TNO research op het gebied van hart- en vaatziekten. In die periode deed ik ook onderzoek voor Amerikaanse en Japanse farmacieconcerns. In mijn onderzoek zag ik steeds meer de relatie tussen lichaam en geest. De belangstelling voor psychologie groeide gestaag.

Als relatietherapeut richtte ik mij op de chemie tussen mensen. Om tot verdere verdieping te komen besloot ik een vierjarige beroepsopleiding hypnotherapie en psychosociale therapie te volgen bij de Academie Hypnos in Bussum. Na afronding van deze opleiding richtte ik Praktijk Mental Balance op.

Mijn uitgangspunt is dat psychische problemen en belemmeringen, evenals psychosomatische aandoeningen, zijn te verlichten of te genezen door de bevordering en ondersteuning van de natuurlijke krachten in de mens zelf. De mens zie ik hierbij als een eenheid van lichaam en geest.

Ik ben Register-therapeut: erkend door de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH) met lidnummer 13042, erkend door het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) met licentienummer 403344R, EMDR-therapeut (lid EMDR-i Netwerk Nederland (ENN)) en gecertificeerd PDS-therapeut (Nederlandse Academie voor Psychotherapie). Ik neem geregeld deel aan intervisie met vakgenoten en volg voortdurend bijscholing om moderne effectieve technieken in de psychotherapie te kunnen toepassen.

Dr. Fons de Vries

Dr. Fons de Vries

Registertherapeut BCZ®, erkend door de Zorgverzekeraars
Hypnotherapeut (erkend NBVH)
PDS-therapeut (Nederlandse Academie voor Psychotherapie)
Relatietherapeut
EMDR-therapeut: lid EMDR-i Netwerk Nederland (ENN),
Member of EMDR Research Foundation, Austin, USA
AVAR-Keurmerk: A061.22-19.10

Praktijk Mental Balance
Darthuizerberg 49
3825 BL Amersfoort

Tel. 033 – 470.23.21
info@mentalbalance.nl

Hypnotherapie, relatietherapie, EMDR, PDS-therapie en integratieve psychotherapie voor Amersfoort, Vathorst, Leusden, Zeist, Utrecht, Gooi e.o.